Mokslo populiarinimo konkurso nugalėtojai

Kovo pabaigoje baigėsi aštuntasis mokslo populiarinimo konkursas. Jis sulaukė 24 darbų, o dabar jau galime paskelbti visus nugalėtojus!

Šaltinis: Hartlebury Church of England (Voluntary Controlled) Primary School

Mokslininkų ir mokslo komunikatorių komisijos vertinimu, geriausi šių metų darbai buvo šie:

1 vieta – Ieva Kaminskaitė, „Žemės šilumos užtektų bent milijardui metų“. Sveikiname! Ievai atitenka Vilniaus universiteto, Etnokosmologijos muziejaus, „Alma Littera“ bei LRT prizai.

2 vieta – J. Karolis Degutis, „Mąstau, vadinasi esu“. Karoliui atitenka Kauno technologijos universiteto, kino teatro „Pasaka“, „Alma Littera“ bei LRT prizai.

3 vieta – Rasa Tumaševičiūtė, „Koks tavo teršėjo portretas? Blokų grandinės technologija ateities CO2 matavimams“. Rasai taip pat atitenka mūsų rėmėjų prizai.

Geriausiu moksleivio darbu pripažintas Martynos VertelkaitėsAplink mus – ne tik idiotai, bet ir šūsnis avių“. Martyną apdovanosime VU, KTU bei „Mokslo sriubos“ suvenyrais, knygomis bei kuponais apsilankyti Etnokosmologijos muziejuje ir Planetariume. Tai pat ją su visa klase pakviesime į ekskursiją po Fizinių ir technologijos mokslų centro laboratorijas.

„Mokslo sriubos“ komanda geriausiu darbu išrinko Lino MarkevičiausGyvybės Marse beieškant: paženklintų dujų išsiskyrimo eksperimentas“. Linui atiteks įvairūs suvenyrai, „Alma Littera“ bei LRT prizai, taip pat galimybė parengti reportažą šia tema kartu su „Mokslo sriuba“.

Konkurso partnerio lrytas.lt portalo atstovai prizą skiria Daliai Mickevičiūtei už darbą „Kas tas placebas: paprasta cukraus tabletė ar kažkas daugiau?“.

Konkurso partnerio technologijos.lt portalo atstovai prizą skiria Augustui J. Sidarui už tekstą „Ar įmanoma sujungti smegenis ir kompiuterį: kaip veikia Neuralink?“.

Valstybinės lietuvių kalbos komisija skyrė prizą už sklandžiausios kalbos darbą; jis atitenka Augustui J. Sidarui už tekstą „Ar įmanoma sujungti smegenis ir kompiuterį: kaip veikia Neuralink?“. Augustą apdovanosime dviem knygomis.

Dar kartą sveikiname visus nugalėtojus! Su jumis artimiausiu metu susisieks „Mokslo sriubos“, Lryto arba Technologijų.lt atstovai ir suderins, kaip galėtumėte atsiimti prizus. Visiems kitiems dalyviams dėkojame už dalyvavimą ir siūlome rašyti ir kitąmet – konkursas tikrai vyks ir toliau!

Laiqualasse

Leave a Reply

El. pašto adresas nebus skelbiamas.