Nuo šiol Konstantą remkite per Contribee

Nuo šiandien kviečiu Konstantą remti Contribee platformoje. Patreon puslapį uždarysiu šiandien arba rytoj, kai išsiaiškinsiu visas technines proceso detales.

Patreon atsisakau, nes ši kompanija be perspėjimo likvidavo organizacijos Come Back Alive, remiančios (taip pat ir humanitarine parama) Ukrainos kariuomenę, paskyrą ir ten buvusias lėšas grąžino rėmėjams. Taip Ukrainos kariuomenė neteko, kiek suprantu, apie 300 tūkstančių eurų. O Patreon šiuo veiksmu netiesiogiai parėmė rusijos invaziją.

Reaguodami į šį veiksmą, Patreon palieka daugelis Lietuvos (tikiuosi, ir kitų šalių) kūrėjų – tikrai mačiau, kad taip pasielgė Laisvės TV, Mokslo Sriuba bei NARA.

Taigi kviečiu atsisakyti paramos, kurią man skiriate Patreone, ir paskirti paramą Contribee. Visos sąlygos išlieka tokios pačios, Konstantos turinys nuo šito tikrai nesikeis. O šiuo metu Patreone sukauptas lėšas paskirsiu Blue/Yellow, kurie jau daug metų remia Ukrainos kariuomenę. Paramos jiems dabar reikia labiau, nei bet kada anksčiau.

Papildymas: putting my money where my mouth is, so to speak.

Laiqualasse

6 comments

  1. Palaikau ir paremsiu. Jau daugiau, nei šešis metus principingai nieko neremiu per patreoną dėl jų politikos, džiaugiuosi, kad dabar galėsiu paremti konstantą. Ir kaip tik turiu kelis netrivialius (man) klausimus dėl juodųjų skylių, gal net susidarys medžiagos visam straipsniui :)

    1. Puiku, ačiū jums!

      O gal galite plačiau apie Patreon politiką, kodėl nesinaudojote jų paslaugomis?

  2. Iš esmės dėl to paties, Patreono naudojimosi sąlygų ir jų nenuoseklaus taikymo. Patreonas tą daro jau seniai, bet kol užkliudo ne tokius plačiai palaikomus dalykus, tai daugumai nelabai ir rūpėjo.

    Nėr už ką, malonu bent simboliškai prisidėti, mokslo populiarinimo Lietuvoje verkiant trūksta.

    1. Taip, aišku gaila, kad mūsų internetuose mažai atgarsio sulaukia žiaurumai ir neteisybės tolimesniuose kraštuose, bet toks jau gyvenimas. Dėkui už paaiškinimą.

  3. Atgalinis pranešimas: Sluoksniuotoji Saulė - Konstanta-42

Leave a Reply

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *