Mokslo populiarinimo konkurso nugalėtojai

Prieš kelias savaitės baigėsi ketvirtasis Mokslo populiarinimo konkursas. Jis sulaukė dvidešimt keturių darbų – panašiai, kaip ir ankstesnieji. Buvo atsiųsta pora tekstų, kurių negalėjome priimti (vienas – plagijatas, kitas – pseudomokslas), tačiau apskritai darbų įvairovė džiugina. Buvo ir socialinių mokslų, ir tiksliųjų, ir gamtos, ir aplink matomų dalykų paaiškinimo, ir moderniausių mokslinių tyrimų, ir ko tik nori kitko. O dabar atėjo metas paskelbti, kurie iš darbų yra patys geriausi.

Pradėsime nuo konkurso partnerių išrinktų laimėtojų. Portalo technologijos.lt skaitytojams labiausiai patiko Tado Alčausko darbas apie neuroinfektologiją ir Karolinos Savickytės tekstas apie multivisatą. Abu autoriai gaus įdomias knygas ilgiems žiemos vakarams.

Lrytas.lt įsteigtas prizas – 50€ dovanų čekis internetiniame knygyne Knygos.lt ir „Lietuvos ryto“ firminis puodelis – atitenka Nidai Gabrielei Rainytei už abu jos parašytus straipsnius: „Penki intelektualumą lydintys paradoksai“ ir „Diena po rytojaus išaušo vakar“.

Mokslo sriubos“ komanda išrinko jiems labiausiai patikusį tekstą. Tai – Gretės Vaičaitytės darbas „Niekada nesibaigianti kelionė“. Gretei atitenka įvairūs rėmėjų prizai bei galimybė sukurti laidą aprašyta tema kartu su „Mokslo sriuba“.

Na ir galiausiai, autoritetinga mokslininkų komisija išrinko geriausią moksleivio ir geriausią apskritai darbus, kuriems taip pat atitenka įvairūs rėmėjų prizai.

Geriausiu moksleivio darbu išrinkas Karolinos Savickytės rašinys apie multivisatą.

Geriausiu apskritai konkurso darbu išrinktas Edvino Stankūno straipsnis apie bombožygius.

Valstybinė lietuvių kalbos komisija apdovanoja Gabrielę Kalantaitę (Klaipėdos Vytauto Didžiojo gimnazijos vienuoliktokę) už sklandžią ir taisyklingiausią mokslo populiarinimo darbo „Kas yra laikas?“ kalbą.

Sveikiname nugalėtojus! Su jumis artimiausiu metu susisieks organizatoriai ar prizų steigėjai ir galėsite susitarti, kaip atsiimsite prizus.

Dar kartą ačiū visiems dalyviams. O jei nespėjote sudalyvauti ar nepasisekė šįkart laimėti, nenusiminkite – metų pabaigoje konkursas vyks vėl.

Laiqualasse

Leave a Reply

El. pašto adresas nebus skelbiamas.