Konstanta Patreone

Prieš tris dienas, kai Konstantai sukako devyneri metai, rašiau, kad bus naujovė.

Naujovė tokia, apie kurią galvojau maždaug metus, bet neapsisprendžiau, ar reikia ir ar galima. O dabar nusprendžiau, kad visgi galima.

Taigi sukūriau 42-ajai Konstantai Patreon puslapį.

Kas yra Patreon? Tai portalas, kuriame žmonės gali paremti įvairių dalykų kūrėjus. Lietuvoje žymiausias Patreono naudotojas yra Andriaus Tapino Laisvės TV, pasaulyje – daugybė dailininkų, animatorių, mokslo populiarinimo kūrėjų ir taip toliau. O dabar – ir aš.

Kas man iš to? Na, galbūt atsiras kažkiek skaitytojų, kurie mano, kad ši mano veikla verta keleto dolerių per mėnesį. Mano, kaip mokslininko, atlyginimas nėra toks, kad reikėtų laisvalaikiu uždarbiauti vežiojant pakeleivius Uberyje ar panašiai prasimanyti pinigų, taigi gyventi galėčiau ir be Patreono, taigi jei rėmėjų nerasiu, blogas tikrai neužsidarys. Taip pat blogo turinys niekada netaps mokamas; visus įrašus visada galėsite skaityti nemokamai. Rėmėjams pliusai bus kitokie – galimybės užsakyti straipsnius įvairiomis temomis ir panašiai. Daugiau informacijos – Patreon puslapyje.

Kas jums iš to? Be jau minėtų pliusų rėmėjams, jei paaiškėtų, kad man pinigų duoti nori daug žmonių, tai ir rašyti pradėsiu daugiau. Pažintiniai tekstai, kosminės naujienos, gal net gyvi susitikimai – visa tai įmanoma.

Tad jei manote, kad mano rašomi tekstai verti jūsų paramos, arba tiesiog norite užsisakyti straipsnį kokia nors tema, – Patreon puslapis jūsų paslaugoms. Žinoma, būsiu dėkingas ir už tai, kad šia žinia pasidalinsite su kitais.

Laiqualasse

One comment

Leave a Reply

El. pašto adresas nebus skelbiamas.