Mokslo populiarinimo konkurso nugalėtojai

Konkursas baigėsi kiek daugiau nei prieš savaitę, o dabar jau sulaukėme visų vertintojų atsiliepimų ir galime paskelbti nugalėtojus.

Pradžiai – truputis statistikos. Vertinimui buvo pateikti keturiolika darbų, iš jų lygiai pusė – moksleivių darbai. Viena dalyvė savo darbą atsiėmė, vos atsiuntusi (jis ir paskelbtas nebuvo); dar trys atsiųsti tekstai netiko pagal „mokslo populiarinimo“ apibrėžimą (du buvo filosofiniai pamąstymai, vienas – pseudomokslinių idėjų propagavimas). Darbų gerokai mažiau nei pernai; bandysime išsiaiškinti, kodėl taip buvo ir ateityje konkursą rengti taip, kad darbų sulauktume daugiau.

Taigi, o dabar – prizų dalybos.

Portalo technologijos.lt prizai – knygos „Katastrofos chronologija“ arba „Nematoma rinka“ – atitenka:

– Laurynai Morkūnaitei, rašinio „Mokslas + jausmai = ?“ autorei, kuri vieną knygą išsirinks pirmoji;

– Augustei Saladytei, rašinio „Nanomatmenų dydžio metalai ir jų panaudojimas“ autorei; jai atiteks antroji knyga.

„Mokslo sriubos“ komandos sprendimu, galimybė sukurti laidą savo rašinio tema, 20 € knygyno „Keistoteka“ dovanų čekis, antivirusinė programa „Bitdefender“, Mokslo sriubos marškinėliai bei puodelis atitenka Aurimui Vitkui, kuris rašė tema „Ar galime keisti praeitį?“.

„Mokslo sriubos“ komandos ir ekspertų vertintojų nuomonės sutapo klausimu, kurį rašinį pripažinti geriausiu moksleivio darbu. Šis prizas – 15 € knygyno „Keistoteka“ dovanų čekis, antivirusinė programa „Bitdefender“, Mokslo sriubos marškinėliai bei puodelis – atitenka Jokūbui Kažemekaičiui, rašiusiam apie astronomiją rašinyje „Septintokas ir Visata“.

Ir galiausiai ekspertų vertintojų sprendimu geriausias darbas yra Laurynos Vilkaitės tekstas „Pasakyk, kokia kalba kalbi, pasakysiu – kaip matai pasaulį“. Jai atitenka 20 € vertės Amazon dovanų čekis, antivirusinė programa „Bitdefender“ bei Vilniaus Kamerinio Teatro pakvietimas dviems asmenims.

Sveikiname visus nugalėtojus ir linkime sėkmės tolesniame moksliniame gyvenimo kelyje! Su jumis susisieks organizatoriai ir praneš, kaip galite atsiimti prizus.

Laiqualasse

One comment

  1. Issiskyre si karta mano ir vertintoju nuomones. Na bet sveikinu kas laimejo.
    Kai kur buvo netikslumu, kaikur nebuvo prie ko prikibt. Siaip ar taip tikiuosi kad ir kitais metais bus sis konkursas.

Leave a Reply

El. pašto adresas nebus skelbiamas.