O mums jau dveji!

Lygiai prieš dvejus metus, t.y. 2007-ųjų gruodžio 7-ą dieną, buvo parašytas pirmasis įrašas šiame bloge. Per dvejus gyvavimo metus dalykas (procesas, idėja, žaisliukas – vadinkit kaip norit) nenumirė, nors iš pradinių keturių autorių likau tik aš vienas. Bet ir toliau stengsiuos vis kartais parašliavoti kažką apytikriai protingo ir supažindinti visus norinčius su (astro)fizikos mokslo paslaptimis ir šiaip smulkmenomis.

Pernai, rašydamas apie pirmuosius gyvavimo metus, buvau suskaičiavęs 61 įrašą, iš kurių 21 buvo "straipsnis". Nesu tikras, ar tuos ilgesnius įrašus tikrai galima straipsniais vadinti, bet skirtumas nuo kitų turbūt akivaizdus. Šiemet įrašų buvo truputį mažiau – 57, bet "straipsnių" – 23. Ir čia neskaičiuojant "gyko komentarų". Žodžiu, galima sakyti, kad "tempą palaikau" ir pasižadu stengtis tą daryti ir ateityje.

Kaip ir pernai ir šiaip ne sykį ir ne du, primenu, jog labai laukiu visokių atsiliepimų, komentarų, pasiūlymų, pastabų, prašymų ir t.t. Kodėl? Priežastys tam yra dvi. Pirmoji – kai žinau, apie ką rašyti, tai ir parašyti lengviau. Mano galvoje sukiojasi daugybė idėjų, bet jos pinasi tarpusavy ir pagauti kažkurią vieną bei iškristalizuoti į raštu išguldomą tekstą – sudėtinga. O jei žinau, už kur gaudyti, tą padaryti darosi gerokai lengviau. Na aišku, paskui dar reikia įveikti tinginystę, bet čia jau tikrai tik mano paties problema.

Antroji priežastis – pastaruoju metu keletą kartų pastebėjau, kad neretai imu kažką aiškinti nuo tokių dalykų, kurie man atrodo akivaizdūs, bet skaitytojams būna ne tik neakivaizdūs, bet ir negirdėti. Ir šiaip aiškindamas kartais akcentus sudėlioju visiškai ne ten, kur reikėtų. Tikiuosi ateityje išmokti tą daryti geriau, bet to nepadarysiu be pastabų ir klausimų iš nefizikų pusės. Taigi kuo daugiau klausinėsite, tuo geriau bus visiems :)

Prieš metus parašyto gimtadieninio įrašo komentaruose sulaukiau kelių pasiūlymų/prašymų, apie ką galima parašyti. Apie mokslinį metodą ir mokslinį mąstymą parašiau. Apie pseudomokslus – truputėlį, bet nedaug. Apie tai, "nuo ko viskas prasidėjo" – irgi parašiau, ir ne vieną įrašą. Tiesa, daugiau angliškai, o lietuviškai taip ir neišverčiau. Pasistengsiu pasitaisyti, arba parašyti ką nors analogiško, bet šiek tiek kitaip. Šįkart lietuviškai :)

Ir pabaigai, savaime suprantama, gimtadienio tortas:

Laiqualasse

Leave a Reply

El. pašto adresas nebus skelbiamas.