Lituanicon XXVIII: Iš praeities į ateitį

Jau šį šeštadienį, rugsėjo 30 dieną, Vilniuje įvyks 28-asis Lituaniconas – Lietuvos fantastų, fantastikos mėgėjų ir visų, kas kartais pasvajoja, festivalis. Nuo 1990-ųjų kasmet vykstantį renginį organizuodavo tai vienas, tai kitas fantastų klubas (dažniausiai Vilniaus „Dorado“ ir Kauno „Feniksas“), o pernai pasiėmėme mes, t.y. „Tolkien Lietuva“. Ir šiemet vėl organizuojame mes. Dėl to ir į Konstantą truputį mažiau rašau paskutinį mėnesį, nes darbų yra daugybė, ir lemtinga diena artėja be paliovos. Bet kas jums iš to?


Nėra nieko blogo ar kvailo pagalvoti, kaip pasielgtum, jei būtum IronManas, seržantė Ripley, Tyrionas Lannisteris ar Asha/Yara Greyjoy, Paulas Atreidas o gal vos dėlto Arya Stark? Ar nedidelis, bet save atrandantis hobitas, nešantis naštą ne pagal savo jėgas? Ar žmogus, kuriantis Dirbtinį Intelektą, kuris jau pradeda elgtis ne taip, kaip buvo planuota? O gal nu/ne/mirėlis, kuris atgyja galbūt vampyrų sociume, ar vis dėlto galbūt – virtualybėje?

„Lituanicon“ jau beveik tris dešimtmečius stengiasi surinkti tokius žmones, kurie išdrįsta svajoti – ar galbūt tuos, kuriems reikia palaikymo ir įkvėpimo, kad pradėtų tai daryti drąsiai. Todėl jei nors kartą pagalvojote „o vat jei…“ – „Lituanicon“ yra pati ta starto aikštelė. Nes tokių, kaip jūs, tikrai yra ir daugiau.

Šių metų konvente keliausime iš praeities į ateitį. Kaip žmonės svajojo apie ateitį ir kaip svajoja dabar? Kaip gyvensime po 20 ar 50 metų? Ką mums žada technologijų progresas ir kaip nuo jo neatsilikti? Pranešimai, diskusijos, taip pat – stalo ir kompiuteriniai žaidimai, komiksai, filmai, virtualioji realybė, dronai ir dar daug visko.

Susitikime Vilniuje – šeštadienį, rugsėjo 30-ąją, Socialinių mokslų kolegijoje, Kalvarijų 137E.

Tinklalapis. Facebook įvykis. Beveik galutinė programa.

Įėjimas – nemokamas. Išėjimas – kaip nekeista, irgi ;)

Leave a Reply

El. pašto adresas nebus skelbiamas.