Lituanicon: Ateitis yra dabar

Lituaniconas yra nuo 1990 metų kasmet vykstantis fantastikos mėgėjų susibūrimas. Taip, nuo pat Nepriklausomybės pradžios kiekvienas metais būrys fantastų renkasi į festivalį – pasiklausyti, pasižiūrėti, pabendrauti, susitikti, susipažinti… Fantastika, ar ne?

Per tuos daugelį metų Lituaniconas, žinoma, keitėsi. Kadaise jame vykdavo filmų peržiūros – nes kitaip nelabai būdavo įmanoma jų pamatyti. Būdavo pasakojama apie fantastinės literatūros naujienas – nes kitur jų nebūdavo kaip sužinoti. Pastaraisiais metais festivalis daugiau skirtas dviem sritims: pristatyti fantastiškai skambančias, bet dažnai visai realias idėjas ir parodyti Lietuvoje vykstančių fantastinių veiklų įvairovę.

Šiemet, nepaisant pandemijos, apribojimų ir kitų norinčių vykti apokalipsių, Lituaniconas vis tiek įvyks! Ir jis įvyks jau rytoj, Vilniuje, Fizinių ir technologijos mokslų centre (Saulėtekio al. 3). Ten bus ir pranešimų – nuo kosmoso užkariavimo lietuvių fantastikoje iki patarimų pradedantiesiems rašytojams, ir interaktyvių veiklų, ir žaidimų, ir dar visko kitko. Visa programa – Lituanicono tinklalapyje.

Ir, svarbiausia, viskas nemokamai. Taigi kviečiu tiesiog užeiti (žinoma, su apsaugine kauke ant veido) ir džiaugtis fantastika!

Renginį rasite ir Facebook’e. Taip pat kviečiu iš anksto pasižymėti, kad eisite, įsigyjant virtualų (nemokamą) bilietą Eventbrite sistemoje – tai padės sutaupyti laiko registruojantis atėjus.

Laiqualasse

Leave a Reply

El. pašto adresas nebus skelbiamas.