Mokslo populiarinimo konkurso nugalėtojai

Prieš pat Kalėdas baigėsi šeštasis mokslo populiarinimo darbų konkursas. Jis sulaukė septyniolikos darbų – nuo medicinos iki nežemiškos gyvybės ir nuo chemijos iki menotyros. Tris savaites mokslininkų komisija skaitė ir vertino darbus, o dabar galime paskelbti geriausius!

Šaltinis: SpaceX, Ars Technica

Pradėkime nuo mokslininkų komisijos ir jų išrinktų geriausio moksleivio ir nemoksleivio rašinių. Geriausio moksleivio darbo laurus skina Vilniaus licėjaus vienuoliktokas Justas Dijokas ir jo tekstas apie pirštų antspaudus. Sveikiname! Justui atitenka daugybė mūsų rėmėjų – LRT, VU, VGTU, KTU, Keistuolių teatro, X pramogų, Valdovų rūmų muziejaus bei Vagos – įsteigtų prizų.

Geriausiu nemoksleivio rašiniu pripažintas Aido Adomaičio tekstas apie antros kartos viršgarsinius lėktuvus. Jam taip pat atitenka daugybė mūsų rėmėjų prizų.

„Mokslo sriubos“ kolektyvas įdomiausiu tekstu išrinko VDU biocheminės analizės magistrantės Miglės Pivoriūnaitės darbą apie knygų lapų geltimą. Miglei atitenka ne tik daugybė rėmėjų prizų, bet ir galimybė parengti laidą šia tema kartu su „Mokslo sriubos“ komanda.

Taip pat „Mokslo sriubos“ kolektyvas išrinko du įdomiausius darbus kosmoso tyrimų tematiką, kurių autoriams atiteks „Mokslo sriubos“, LRT ir „Iliustruotojo mokslo“ prizai. Šie darbai – Alfredo Buiko tekstas apie nežemiškos gyvybės paieškas ir Vilnius International Meridian School dešimtokės Kamilės Mazeliauskaitės darbas „Sveiki atvykę į Visatą„.

Mūsų rėmėjai naujienų portalas Delfi apdovanojimus – knygas ir atributiką – paskyrė dviejų skaitomiausių darbų autoriams: Rūtai Dubakienei, rašiusiai apie lovos erkutes ir jau minėtam Justui Dijokui bei jo darbui apie pirštų antspaudus.

Mūsų rėmėjai portalas technologijos.lt pagal skaitytojų rekomendacijas nusprendė apdovanoti trijų darbų autorius: Justą Dijokąpirštų antspaudus, Liepą Mekišaitę už tekstą apie papildytą ir virtualią realybę ir Vaidą Adomaitienę už darbą apie dailės terapiją. Jiems atiteks prizinės knygos.

Valstybinė lietuvių kalbos komisija už sklandžiausios kalbos darbą apdovanoja Vasarę Svirskaitę už darbą „Trys mitai apie tai, ką darome kasdien“. Jai bus įteiktos dvi knygos: A. Bumblausko, A. Eidinto, A. Kulakausko, M. Tamošaičio „Lietuvos istorija kiekvienam“ ir „Lietuvių kalbos žodynas“ (I–XX, 1941–2002, elektroninis leidimas).

Dar kartą sveikiname visus nugalėtojus! Su jumis artimiausiu metu susisieks „Mokslo sriubos“, Delfi arba Technologijų.lt atstovai ir suderins, kaip galėtumėte atsiimti prizus. Visiems kitiems dalyviams dėkojame už dalyvavimą ir siūlome rašyti ir kitąmet – konkursas tikrai vyks ir toliau!

Laiqualasse

Leave a Reply

El. pašto adresas nebus skelbiamas.