Mokslo populiarinimo konkursas. Archeologija. Pradedant titnagu – baigiant stirnos kaulais

Antrasis mokslo populiarinimo konkurso darbas mus pasiekė iš Vilniaus Pilaitės gimnazijos, kurioje besimokantis dešimtokas Algimantas Masaitis parašė apie archeologiją. Ką rasime kasinėdami praeitį? Skaitykite žemiau. O perskaitę pagalvokite, gal patys norite atsiųsti darbą į konkursą?

[Šis darbas buvo pašalintas autoriaus prašymu]

6 komentarai

  1. Sveiki, visų pirma norėčiau pagirti jaunąjį archeologą už tai, kad jis taip įdomiai ir savotiškai mums perteikė archeologiją. Šiame straipsnyje netrūksta nei mokslinės, nei asmeninės patirties. Pats esu truputį ragavęs archeologo duonos – ir perskaitęs šį straipsnį supratau, kad tikrai norėčiau dar kur nors pakasinėt.
    Šaunus straipsniukas!!!
    P.S. Ypač patiko tie garsieji stirnos kaulai:)

  2. Norėčiau pagirt šį jaunuolį už tikrai gerą, esmę atskleidžiantį straipsnį. Skaitant straipsnį net nesinorėjo tikėti, kad tai parašyta dešimtoko, bet pasirodo, kad tai tiesa…
    Dabar jau ir man norisi imti mentelę į rankas ir traukt į perkasą!

  3. Liuks rašinėlis, kad ir trumputis :-) Būtų gal buvę smagu pamatyti kokią nuotrauką su specialiaisiais įrankiais ar šulinėliu :-)

    Sėkmės Algimantui toliau moksluose ir kaupiant panašias įvairiapuses patirtis!

    1. Rašinėlis gal trumpesnis nei Fox’o, bet visgi pagrindinė mintis ir tema atskleita puikiai. Beje, pats gerai išmanau gramatiką, tai tikrai galiu pagirti šį jaunuolį už taisiklingą, gražų ir turtingą tekstą. Padėka Pilaitės gimnazijos LT mokytojams!

      1. Kątik pasigyriau beišmanąa gramatiką, o padariau tokią žioplą klaidą – ,,taisyklingą“ turėjo būti su ,,y“ ilgąja :)

  4. Liuks straisnis!!! Ir aš noriu pakasinėti… Deja, jau nebe studentas ir nebe mokinys, tad linkiu sėkmės rašinio autoriui ir toliau kasinėti bei pažinti mūsų praeitį:)

Leave a Reply

El. pašto adresas nebus skelbiamas.