Esminis pranešimas blogosferos bendruomenei

Lygiai prieš metus, būtent gruodžio septintąją, buvo parašytas pirmasis įrašas šiame gyvžurnalio užkaboryje. Tai, kas buvo pusiau lažybų, pusiau kelių fizikų kreivos vaizduotės vaisius, nenumirė po penkių įrašų ir dabar mes švenčiame savo pirmąjį gimtadienį. Dovanas galite dėti štai tame kampe, o pasveikinimus – į komentarus. :)

 

Per metus gyvžurnalyje nuveikėme sąlyginai nemažai – parašytas 61 įrašas, iš jų 21 – straipsnis. Taigi vidutiniškai beveik po du straipsnius per mėnesį ir daugiau nei po įrašą per savaitę. Visai neblogai, ir tikiuosi, kad kitąmet pavyks rašinėti dar daugiau bei taip pat įdomiai (arba neįdomiai, kaip jau pažiūrėsi).

 

Idėjos pradžioje teoriškai buvo keturi kolaborantai. Vienas taip čia ir nepasirodė, kitas po pusės metų nusprendė nutraukti ryšius su fizika… Taigi likome dviese – PhanTom ir aš. Galbūt taip tęsis ir toliau, o gal atsiras ir daugiau rašytojų. Jei norite prisidėti reguliariai – mielai prašom susisiekti su mumis. Jei norite prisidėti vienam straipsniui – taip pat mielai prašom susisiekti.

 

Blogo tematika prieš metus buvo nelabai apibrėžta frazė “apie fiziką ir kitką, kas mums įdomu”. Daugiausia įrašų buvo būtent apie fiziką, kai kas – apie bendrai gykiškus dalykus, apie fantastiką ir panašiai. Taigi pradinė frazė blogo turinį apibūdina visai teisingai. Visgi iš to, kas buvo rašyta, dabar jau aiškiau, kokios temos svarbiausios: tai – mokslo (ypač fizikos) populiarinimas įvairiais būdais bei mokslo (ypač fizikos) naujienų pristatymas. Naujienų čia kol kas yra mažiau, nei norėčiau, bet visą laiką labai tingiu arba nerandu laiko skaityti įvairius naujienų tinklalapius. Galbūt tai ateityje pasikeis. Mokslo populiarinimo bus ir toliau, nes man patinka rašyti ilgus ir nejuokingus aiškinamuosius straipsnius apie svyruokles, egzoplanetas ir kitokius dalykus.

 

Bet kuriuo atveju, šis blogas neegzistuotų be skaitytojų. Nors kol kas jų turbūt nėra ypatingai daug, bet ir tai gali pasikeisti į gerą. Aš to tikiuosi. Taip pat tikiuosi, kad skaitytojai, turintys pageidavimų, ką galėčiau aprašyti, arba klausimų apie fiziką, parašys man, taip suteikdami idėjų naujiems straipsniams. Rašyti ir klausti galima ir įrašų komentaruose, ypač komentaruose įžanginio įrašo, kurį gimtadienio proga padedu kaip “amžinai naują”.

 

Taigi, mieli skaitytojai, skaitykite keturiasdešimtantrąją konstantą ir toliau ir padėkite mums tapti geresniems, nei buvome iki šiol!

 

 

 

Laiqualasse

Leave a Reply

El. pašto adresas nebus skelbiamas.